Ajánlás

Akupresszúra, moxaterápia, fül- és testgyertyázás

Szolgáltatás típus:

Akupresszúra, moxaterápia, fül- és testgyertyázás

Ár: 
2 000 Ft/alkalom

A test- és fülakupresszúra, moxaterápia, köpölyözés és gyertyázás mindegyike ősi gyógyítási mód. A Wellness Otthonban ezeket a gyógyítási, megelőzési módokat Mihályi Mónika természetgyógyász akupresszőr végzi, aki mindegyik fenti gyógymód alkalmazására állami vizsgával rendelkezik.

Ezek az ősi gyógymódok az öt elem tanán, a meridiánok tanán, a Yin és Yang ismeretén és több ezer év hagyományán alapulnak.

Akupresszúra

Akupresszőr bizonyítvány

A Hagyományos Kínai Orvoslás kezdetektől fontos része a kínai masszázs, vagy más szóval akupresszúra, amely a bőrben és a bőr alatti szövetekben haladó energiapályákat (meridiánokat) célozza meg. Az akupresszúrás pontok rendszerét már több mint 5000 éve is ismerték. Érdekesség, hogy az európai masszázsban is használt izomlazító trigger pontok nagy része megfeleltethetők az akupunktúrás pontoknak.

Az akupresszúra latin eredetű, a tű és a nyomás, összeszorítás szavak összetételével keletkezett szó. A tűnyomásként fordítható szó eredete a klasszikus nyomótűk alkalmazására vezethető vissza.

Az akupresszúra elméleti háttere megegyezik az akupunktúráéval. A különbség abban áll, hogy akupunktúra alkalmazásakor tűket szúrnak ugyanazokba a pontokba, amelyeket akupresszúra esetében mechanikus ingerrel kezelnek.
A nyomásinger a bőrből idegi közvetítéssel a gerincvelőbe jut, ahonnan a továbbiakban összetett pályarendszereken keresztül fejti ki hatását a különböző szervekre és agyközpontokra. Az akupresszúrának ma már jelentős orvosi irodalma van, amely a különböző hatásmechanizmusok módját ecseteli.

A mechanikus ingerlés elsősorban az ujjakkal többféle masszázstechnika alkalmazásával történik, de speciális esetekben segédeszköz is igénybe vehető. Például a rendkívül sűrűn elhelyezkedő fülakupunktúrás pontok esetében kínai gyógynövény magok is alkalmazhatók, amelyeket a megfelelő helyre ragasztva a magokon keresztül adható át a nyomás a megfelelő pontra.

Moxaterápia

A moxa-kezelés legalább olyan ősi, mint az akupunktúra. Régen kitüzesített vaspálcával égettek. Ma már gyógynövények elégetésével érik el a hatást. Fennmaradt kínai mondás: "Amit a tű nem gyógyít, meggyógyítja a moxa!" Ugyanakkor vannak olyan pontok és betegségek, amelyeknél moxa kezelést nem szabad alkalmazni.

A hatásmechanizmus szempontjából megkülönböztethetünk közvetlen, indukciós és reflexiós hatásokat. A közvetlen hatást a bőr hőérzékelő idegvégződései közvetítik a gerincvelő felé. Az indukciós hatás a kezelés helyétől távolabbi gyulladásos folyamat, például reumás ízületi gyulladás esetén érvényesül. A belső szervek megbetegedéseire a hő nem közvetlenül, hanem reflexesen hat. Például a Gy-36 pont melegítésével elmúlasztható, vagy megelőzhető a gyomorfekély.

Köpölyözés

Kis üveg csuprot tapasztunk a bőrfelszínre, amelyben egy az aljára rögzített pumpával vákuumot képzünk. A vákuum hatására a csupor a bőr felszínén marad. Az átlátszó üveg lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérjük alatta a bőr színének változását, így a megfelelő időben távolítsuk el.

A köpölyözés hatásmechanizmusa nagyon összetett. Helyileg a vérkeringést, az anyagcserét és a kapillárisok átjárhatóságát fokozza. A szívó hatás révén fokozza az ozmotikus nyomást is, helyi ödémát kelt, fékezi a nyirok visszaáramlást. Mindezzel serkenti a helyi immunválaszt. Az érkapillárisok átjárhatóságának fokozásával elindít egy ön -hematolízist, azaz egy saját vérbontást. Ez általános serkentő hatással bír az agykéregre.

Fül- és testgyertyázás

A fülgyertya tölcséres, hengeres, kúp alakú méhviasszal átitatott készítmény, melynek alsó végét szorosan a fül külső hallójáratába, vagy a test egyéb pontjaira illesztve, a felső (szélesebb) végét meggyújtva használjuk. Az égéshő kürtőhatása miatt egy szívóerő érvényesül. Az égés előrehaladtával a gyertya rövidül, a szívóhatás csökken, ugyanakkor a hőhatás fokozódik. A gyartya használata után a fül légzése jelentős mértékben fokozódik, ezzel egyidejűleg jelentős anyagcsere növekedés következik be. A fülgyertya használata serkentő, tonizáló hatású.

Üzletünkben a Magyarországon kapható legjobb TÁDÉ márkájú fül- és testgyertyákat alkalmazzuk és forgalmazzuk is.

Általános információk

Az akupresszúra, moxaterápia, a köpölyözés és a gyertyázás, amennyiben szakszerűen végzik mellékhatásoktól teljesen mentes eljárás.

Wellness Otthonunkban a biorezonancia segítségével meghatározott szervi problémákat többek között az akupresszúra, moxaterápia, köpölyözés, fül- és testgyártyázás alkalmazásával kezeljük. Az akupresszúra során kézi, elektromos és mágneses ingerlést is alkamazunk, amennyiben szükséges. Az kezeléseket Mihályi Mónika természetgyógyász, okleveles akupresszőr végzi.